- Ekim 28, 2020
Kuruyemiş Çeşitleri ve Besin Değerleri!
Kuruyemiş Çeşitleri ve Besin Değerleri; Kuruyemiş çeşitlerinin insan sağlığına faydaları hakkında bilgiler edinmişsinizdir. Antik Kuruyemiş’teki bu ürünler, içerisindeki yüksek besin değerleri sayesinde bizlere bu faydayı sağlar.
Kuruyemiş Çeşitleri
Besin değerleri hakkında bilgi vereceğimiz kuruyemiş çeşitleriaşağıdadır;
- Antep Fıstığı
- Ceviz
- Badem
- Fındık
- Kaju
- Siirt Fıstığı
- Kavrulmuş Fındık İçi
Kuruyemiş Besin Değerleri
Antep Fıstığı Besin Değerleri (100 gr için)
- Kalori: 562 kcal
- Toplam Yağ Oranı: 45 g
- Trans Yağ: 0 g
- Kolesterol: 0 mg
- Sodyum: 1 mg
- Potasyum: 1025 mg
- Karbonhidrat: 28 g
- Diyet Lifi: 10 g
- Protein: 20g
Ceviz Besin Değerleri (100 gr için)
- Kalori: 654 kcal
- Kolesterol: 0 g
- Sodyum: 2 mg
- Karbonhidrat: 14 g
- Diyet Lifi: 7 g
- Protein: 15 g
Badem Besin Değerleri (100 gr için)
- Kalori: 576 kcal
- Kolesterol: 0 g
- Sodyum: 1 mg
- Potasyum: 705 mg
- Karbonhidrat: 22 g
- Diyet Lifi: 12 g
- Protein: 21 g
Fındık Besin Değerleri (100 gr için)
- Kalori: 628 kcal
- Kolesterol: 0 g
- Sodyum: 0 mg
- Potasyum: 680 mg
- Karbonhidrat: 17 g
- Diyet Lifi: 10 g
- Protein: 15 g
Kaju Besin Değerleri (100 gr için)
- Kalori: 553 kcal
- Kolesterol: 0 g
- Sodyum: 12 mg
- Potasyum: 660 mg
- Karbonhidrat: 30 g
- Diyet Lifi: 3,3 g
- Protein: 18 g
Kuruyemiş Çeşitleri ve Faydaları
Bu bilgiler çeşitli haber yayınlarında yer alan bilgilerdir.
Fındık, yüksek kolesterolün düşürülmesi için oldukça faydalı besin kaynağıdır. Enerji ve kuvvet verir. Demir, Karbonhidrat, Kalsiyum bakımından zengindir. Kanser oluşumunu engellediği yönünde bilgiler yer almaktadır. İçeriğinde bol miktarda E vitamini bulunur. Kansızlığa karşı koruma görevi üstlenir. Fındık, damak tadınıza göre kavrulmuş ve ya çiğ olarak tüketilebilir. Ayrıca pasta ve tatlı yapımında toz ya da kırık fındık tercih edilmektedir.
Antep fıstığı, çiğ ise 0 (sıfır) kolesteroldür. Bu sebeple sağlığımızı düşünerek gönül rahatlığı ile Antep fıstığı tüketebiliriz. Tabi ki de sınırlı ve düzenli şekilde. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçebiliriz. Öksürük kesici etkisi olduğuna dair bilgiler vardır. Düzenli olarak günde 100 gram tüketildiğinde vücudu güçlendirici ve enerji verici olabilir. Yine altını çizmekte fayda var, düzenli olarak tüketildiğinde kan şekerini düzenleyebilir. Küçük çocuklar için oldukça faydalıdır. Zeka gelişiminde etkin rol oynar. Bu özelliklerinin yanı sıra damar tıkanıklığını da engelleyebilir.
Badem
Badem, kuruyemiş çeşitleri arasında en faydalı olanlardan biridir. İçerisinde Omega 3 değeri oldukça fazladır. Yoğun çalışmakta olan ve stresli kişileri hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinlendirir. Böbrek ve mesane iltihaplarını önler. Kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı iyi gelir. Tansiyon düşürücü özelliği vardır. Şeker hastalığına iyi gelir. Kan şekeri düşüklüğünü önlemeden yardımcı olur ve kan şekerini dengeler. Kilo vermek isteyenlerin en sevdiği kuruyemiştir. Çünkü tok tutma özelliği bulunmaktadır.
Ay Çekirdeği
Günlük ortalama 100 gram tüketildiğinde, bir insanın günlük E vitamini gereksinimini karşılar. Kan dolaşımının korunmasında faydalıdır. Damar sertliğini engeller. Kalp ve sinir hastalıklarını önler, cinsel gücü arttırır. Çok tüketildiğinde sivilce yapar fakat ortala kullanımda cildi koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Ceviz
Ceviz zeka gelişiminde çok ama çok etkilidir. Alzheimer ve egzama hastalarına çok iyi gelir. Kalp ritmini düzenler ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Omega 3 bakımından zengindir. Kan pıhtılaşmasını önler. Prostat kanserini önler. Yağ oranı düşük çocuklarda davranış bozuklarını önler. Günde 3-5 adet ceviz tüketildiğinde faydalarını göreceksiniz.